Glöm inte detta på resan

Att resa iväg är alltid lika roligt, men det händer ibland att man i all stress glömmer vissa saker. Vi har därför här sammanställt några handfasta tips som kan underlätta för dig när du ska förbereda dig inför din kommande resa.

Se till att växla pengar i förväg
Då den svenska valutan endast fungerar i vårat egna land så gäller det att du växlar pengar till rätt valuta inför din resa. Ett smart tips är att redan när du bokar din resa kika på hur kursen ser ut för valutan du behöver. Fram tills din resa kan du då hålla koll på om denna går ner och då passa på att växla när kursen är som bäst. På de flesta flygplatserna går det att växla till rätt valuta i samband med din resa, men oftast har dessa ställen en sämre växlingskurs.

Glöm inte laddare till tekniska prylarna
Att kunna ha kontakt med sina nära och kära på hemmaplan när man är iväg vill de flesta och för att kunna detta krävs det att du packar med dig laddaren till telefonen. Du måste även tänka på att det i vissa länder behövs en speciell adapter, då de inte har samma slags vägguttag som vi. Sådana adapters kan man ofta köpa i välsorterade butiker och vissa hotell har sådana att låna ut om man skulle ha glömt. Någonting annat som kan vara bra är att ladda upp med extra batterier till kameran och liknande så att du kan föreviga hela din resa.

Placera det viktigaste i handbagaget
Pass, pengar och biljetter brukar vara det som man placerar automatiskt i handbagaget. Men det kan även vara bra att packa ner saker som ett extra ombyte i handbagaget. Olyckan kan nämligen vara framme i form av att din väska försvinner och att då stå där utan några tillhörigheter kan bli väldigt jobbigt (någonting som de flesta får lära sig den hårda vägen). Ha därför för vana att packa så att du klarar dig i något dygn i den väska som du har med dig under hela resan. En del saker kan du dock hoppa över, då dessa är enkla att köpa nytt på plats, såsom tandborste och tandkräm.