Lakritsdagen

MP900175373På den internationella lakritsdagen ska man äta lakrits så tungan blir svart. Det är åtminstone hur jag uppfattar att dagen ska vara. Hur uppfattar ni den nya traditionen? Tycker ni om den? Känns den nödvändig?

Internationella lakritsdagen är faktiskt en tradition från USA. Där startades den redan år 2004 medan vår internationella lakritsdag inte skrevs in i traditionerna fören den 12 april 2012.

Personligen tycker jag att dessa dagar är riktigt roliga. Vissa kan tycka att man kommit till en gräns där man firar alldeles för meningslösa saker. Men varför det? Det är väl underbart att uppskatta saker och ting vi är berikade med här i livet, om det så är lite lakrits eller vår egen mamma (som vi får äran att uppskatta på mors dag). Jag tycker det är utmärkt att få fokusera på vissa ting/människor en hel dag och endast vara tacksamma för det. Sen säger jag inte att vi behöver införa en sak för varje dag men någon dag då och då tycker jag är helt fantastiskt.

Varje år hålls även en festival kallad lakritsfestivalen. Lakritsfestivalen är en årlig fest för alla lakritsälskare, en fest fylld med goda smakupplevelser, ny kunskap inom området samt nya gemenskaper. Arrangören av festivalen heter Tuija Räsäsenen. Hon ville från början bara starta ett litet evenemang för människor som verkligen uppskattade lakrits men evenemang gick lite bättre än hon trott och antalet besökare ökar fortfarande för varje år. Nu när man har haft festivalens i ett par år har man fått gå så långt att hyra Globen för att ens få plats med antalet besökare.