Resor och flyg till Sydafrika

Allt fler turister väljer att åka till Sydafrika, ett av världens mest prisvärda länder att semestra i. Att åka på safari i Sydafrika är en upplevelse och en chans att se några av de djur som man annars bara får se på bild. Det finns många researrangörer som ordnar resor till Sydafrika. Flyget är inte alltid så billigt, men å andra sidan lever man riktigt billigt när man väl kommit fram på resmålet. Det finns resor som passar alla, allt från bröllopsresor och lyxresor till safariresor, äventyrsresor och temaresor.

Under 2010 så var det mängder av resenärer från hela världen som valde att ta sin semester till just Sydafrika. En stor anledning till detta var att fotbolls-Vm då gick av stapeln just där. Nästa gång som ett stort fotbollsmästerskap spelas blir sommaren 2016 i Frankrike där de bästa europeiska lagen kommer att göra upp. Inför detta pågår EM kval runtom i hela Europa, vilket ger mängder av människor chansen att se högklassig fotboll på lagom avstånd.

Oavsett vilka ni är som ska åka och oavsett varför ni ska åka, så är Sydafrika är ett bra alternativ, just eftersom det finns något som passar alla. Här finns både vildmark och storstad, hav och berg, avslappning och äventyr. En stor fördel är också att Sydafrika är en bra destination året runt. När vi har vinter så är det sommar i Sydafrika. När vi här uppe i Norden har sommar så har Sydafrika således vinter och då är det den bästa safarisäsongen där. Det finns också platser, som KwaZulu-Natal som ligger vid Indiska oceanen, som har ett varmt, skönt klimat året runt.

Sydafrika är ett land som har ett enormt stort djur- och växtliv. Safariresor är mycket populärt och det finns något som passar alla plånböcker. Ni avgör själva vilka djur ni vill se under er safari, beroende på vilken årstid nu åker till Sydafrika och vilken del av landet ni åker till. Safariresorna kan dessutom kombineras med att spela golf, sola och bada på de vackra stränderna eller bara njuta av vad landet erbjuder i form av ett skönt klimat, vacker natur och goda viner.

Det finns många paket- och temaresor att välja bland. Oftast är paketresorna en form av rundresor, där man får se så mycket som det bara går av Sydafrika under den tid man är i landet. Förutom safari så brukar det ingå vin, golf, natur, statsbesök, shopping, sol och bad. Men om du inte vill köpa en paketresa så går det utmärkt att ordna en resa till Sydafrika på egen hand. Det finns goda möjligheter till att hyra bil i Sydafrika och vägarna är fina. Tänk bara på att det är vänstertrafik och inte högertrafik som här. Flyg är det enklaste sättet att ta sig till Sydafrika. Den största flygplatsen är Johannesburg International Airport, men Kapstaden och Durban har också börjat få mycket internationell trafik. Priserna varierar beroende på säsong, men är man ute i god tid kan det vara enkelt att hitta prisvärda flygresor.